Contact

06 533 90 170
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biografie

De Vrolijke ZwerversHet begint allemaal met muziek. Op achtjarige leeftijd wordt Frans, in navolging van zijn vader en zijn broer, lid van de plaatselijke muziekvereniging. Hij blaast cornet, wat hij zeven jaar later verruilt voor bastuba. Van harmonie en fanfare stapt hij over naar dixielandbands en jaren later, als de 21e eeuw net begonnen is, duikt hij in de klezmer muziek en Balkan fanfare. Als duo De Vrolijke Zwervers is hij te boeken bij Incognito Muziekacts en Stadsavonturen.

Door schoolvoorstellingen waar hij aan meedoet, trekt het theater en het zingen hem meer dan het blazen, maar hij ziet zichzelf geen beroeps worden en kiest voor iets heel anders; stuurman bij de koopvaardij. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Na een aantal jaren zegt hij de zee vaarwel, doet toelating voor het conservatorium voor het hoofdvak zang lichte muziek en wordt aangenomen.

Aan het Conservatorium Alkmaar studeert Frans bij Margriet Eshuijs, Herman van Doorn en Maja Schermerhorn. Docent drama is Ab Heijdens. Hij volgt zangworkshops bij o.a.: Mary Hammond, Mathilde Santing, Lisa Boray, Margot Giselle en Alberto ter Doest. Workshops drama volgt hij o.a. bij: Joe Weston, Lucas Borkel, Chip Bray en Jeremiah Flemming.

Zijn stemtype is bariton met (rock)belt.

Vanaf september 1990 is Frans Limburg te zien geweest in uiteenlopende theaterproducties van o.a. Joop van den Ende Theaterproducties en Stardust BV, als ensemble en in diverse rollen. Hij trad op in dinnershows van o.a. Party Company Amsterdam en Holland Village Amsterdam. Als gastsolist werkt hij graag samen met koren en harmonie- en fanfare orkesten. Hij doet opdrachten op maat, van een presentatie tot een kortlopende of eenmalige gelegenheidsvoorstelling. Hij is verhalenverteller, met name voor Stadsavonturen. Hij vertaalt scripts voor nasynchronisatie uit het Engels en Duits, schrijft en vertaalt liedteksten, en schrijft en arrangeert muziek. Op de pagina 'curriculum vitae' kunt u per discipline meer informatie vinden.