Ruwe stemmen inspreken van schurken of monsters, maar ook van grappige karakters als Zwijnekrijt, Missing Link, of Animal is een specialisme van Frans Limburg. Daarnaast spreekt hij uiteraard ook 'gewone' stemmen in, bijvoorbeeld Noctus, Andrew Hartford, of Benson. Al die namen kun je terugvinden in de opsomming hieronder.

Frans heeft rollen gespeeld in het theater, korte films en videoclips. In 2001 kruipt hij voor het eerst in de huid van kapitein Ahab, voor een uitvoering van Stephen Melillo's Ahab!, toen in het Engels. Het jaar daarop vertaalt hij het script en sindsdien speelt hij de kapitein die verwoedt jacht maakt op Moby Dick met enige regelmaat in samenwerking met harmonie-/fanfare orkesten uit heel Nederland.

Als gastsolist treedt Frans o.a. op met harmonie-/fanfare orkesten en koren. Zijn repertoire is breed: Nederlandstalig, Engelstalig, kleinkunst, musical, pop, rock en jazz. Hieronder volgt een opsomming van wat hij gedaan heeft.

Hieronder volgt een opsomming van presentatie- en voice-over opdrachten.

Als verhalenverteller is Frans Limburg actief voor cultuurproducent Stadsavonturen uit Utrecht, waar hij lid is van het team vertellers, entertainers en musici. Hij heeft ook werken op zijn repertoire staan voor harmonie-/fanfareorkest als acteur/verteller, waaronder Ahab!De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis en Goeree-Overflakkee - leven met wind en water. Werken die hij met heel veel plezier uitvoert, vanwege de chemie tijdens het samenwerken met orkest en dirigent en de affiniteit met de HaFaBra wereld vanuit zijn eigen verleden als muzikant.

Frans Limburg schrijft teksten en muziek. Hij arrangeert ook en vertaalt scripts en liedteksten vanuit het Engels en Duits. Hieronder volgt een opsomming.

Curriculum vitae