19 en 20 oktober: Ontdek de geheimen van de Koude Oorlog
m.m.v. onder andere Stadsavonturen
Op Park Vliegbasis Soesterberg bruist het van de activiteiten op 19 en 20 oktober, in het kader van het themajaar Koude Oorlog. Het evenement wordt georganiseerd door de provincie Utrecht, samen met Utrechts Landschap, het Nationaal Militair Museum en de gemeenten Soest en Zeist. Stadsavonturen is er ook en speelt van 10:30 t/m 15:00 uur elk half uur een speciale Storytrail. De toegang is gratis.  https://www.utrechtslandschap.nl/koudeoorlog
Za 19 okt: Park Vliegbasis Soesterberg, Hertenlaan 12 Den Dolder. Van 10:00 - 16:00u
Zo 20 okt: Park Vliegbasis Soesterberg, Hertenlaan 12 Den Dolder. Van 10:00 - 16:00u

 

november: Koninklijke Harmonie Echo der Kempen
m.m.v. Frans Limburg
Op het repertoire staat o.a. Ahab! van de Amerikaanse componist Stephen Melillo met Frans Limburg in de rol van kapitein Ahab die fanatiek jacht maakt op de witte walvis Moby Dick. Frans vertaalde de teksten die Melillo selecteerde uit de roman van Herman Melville. Echo der Kempen geeft maar liefst twee uitvoeringen!
Za 9 november: Theater de Kattendans, Eerselsedijk 4 - Bergeijk. Aanvang: 20:00u
Zo 10 november: Theater de Kattendans, Eerselsedijk 4 - Bergeijk. Aanvang: 20:00u

 

14 december: Muziekvereniging Wilhelmina, Numansdorp
m.m.v. Zandtovenaar Gert van der Vijver & verteller Frans Limburg
In aanloop naar kerstmis geeft muziekverniging Wilhelmina een concert, waarbij na de pauze Charles Dickens' verhaal A Christmas Carol zal worden verklankt, verbeeldt en vertelt door het orkest, de Zandtovenaar en Frans Limburg.
Za 14 december: Sporthal Cromstrijen, Buttervliet 3 - Numansdorp. Aanvang: 20:00u

 

STORYTRAIL BRIELLE - Stadsavonturen
De gebroeders Johan en Cornelis de Witt zijn iconen van de Gouden Eeuw. Van juni tot september 2019 had het Historisch Museum Den Briel een prachtige tentoonstelling over hen, met als pronkstuk een gouden beker die het museum in bruikleen kreeg van het Louvre in Parijs. Wat is hun link met Brielle? Stadsavonturen dook op verzoek van Historisch Museum Den Briel in het bewogen leven van de broers. Beleef de verhalen die je van de rechtszaal, zo op volle zee doen belanden en in hoge Haagse kringen. Maar pas op, het verhaal eindigt in het Rampjaar 1672…
Reserveer kaarten voor de Storytrail op https://storytrail.nl/stadswandeling-brielle/

 

STORYTRAIL HAARLEM - Stadsavonturen
Wandelen door Haarlem. Genieten van de aanblik van de stad en van verhalen over haar inwoners. De Storytrail stadswandeling Haarlem vertelt over de roemruchte graven van Holland, de opstand tegen Spanje, een Haarlemse held met toch een bedenkelijke reputatie en meer.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de Storytrail Haarlem wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-haarlem/
Zo 13 oktober - 14:00u
Zo 17 november - 14:00u
Zo 22 december - 14:00u

 

STORYTRAIL LEIDEN - Stadsavonturen
In de lente van 1574 arriveert een grote Spaanse legermacht voor de poorten van de stad Leiden. Het moet de stad tot de orde roepen en terugbrengen in het gareel, omdat Leiden de kant van die opstandige Willem van Oranje heeft gekozen. Maar Leiden houdt de poorten stevig op slot. De Storytrail stadswandeling Leiden komt de stad wel binnen en vertelt hoe de gewone burger het beleg het hoofd probeert te bieden en van de dilemma's waar de burgemeester van de stad en de commandant van de Spanjaarden mee te kampen hebben.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de Storytrail Leiden wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-leiden/
Vr 25 oktober - 15:30u
Zo 27 oktober - 14:00u