november: Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap
m.m.v. verteller Frans Limburg en De Zandprinses Rosa van der Vijver
Jubileumconcert t.g.v. het 140-jarig bestaan van het orkest, o.l.v. Bert Willemsen. Met Frans als verteller en met de magische beelden van De Zandprinses staat Symfonie no. 1 "The Lord of the Rings" van Johan de Meij op het programma. Na de pauze treedt het orkest op met zangers Laura ten Hoedt en Tom de Wit.
za 19 november: Theater Figi, Het Rond 2, Zeist. Aanvang 20:00u

november: Koninklijke Harmonie Oosterbeek
m.m.v. verteller Frans Limburg, cellist René Berman, de Klimaatdichters

Een concert in het teken van natuur en klimaat. Harrie Janssen componeerde "De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis" voor het Gelders Fanfare Orkest en heeft nu een versie gemaakt voor harmonieorkest, welke zijn première zal beleven op het concert van Koninklijke Harmonie Oosterbeek, o.l.v. Jurgen Nab.
za 26 november: Musis Sacrum, Velperbinnensingel 15, Arnhem. Aanvang: 20:00u

december: Harmonie L'Union - Heythuysen
De Notenkraker m.m.v. verteller Frans Limburg en Fresh Label Studios

Met een gloednieuw arrangement voor harmonieorkest, brengt Harmonie L'Union o.l.v. Erik Somers dit prachtige ballet van Tsjaikovski in de kerstmaand. Maar verwacht geen klassiek ballet, want de dansers van Fresh Label Studios zijn street/breakdancers; zij maken er een spetterend optreden van.
za 10 december: Bombardon, Sint Antoniusstraat 2, Heythuysen. Aanvang 20:00u
zo 11 december: Bombardon, Sint Antoniusstraat 2, Heythuysen. Aanvang 14:30u

december: Muziekvereniging Wilhelmina Numansdorp
Winteravondconcert m.m.v. verteller Frans Limburg en Lucky Shot
In 2019 vertolkten we het Dickens verhaal A Christmas Carol. In 2020 en 2021 gooide corona roet in ieders eten. Dit jaar pakt muziekverening Wilhelmina o.l.v. Martijn Krijnen de jaarlijkse traditie van het Winteravondconcert weer op met het verhaal De Polar Express, de animatiefilm uit 2004 waar Frans voor de Nederlandstalige versie de hoofdrol insprak. De vj's Luuk Smeulders en Cas van Rijssel creëren de beelden tijdens de uitvoering.
za 17 december: Sporthal Numansdorp, Buttervliet 3, Numansdorp. Aanvang 20:00u

 

STORYTRAIL BRIELLE - Stadsavonturen
10 en 11 september is het het weekend van de Nederlandse vestingstedendagen. In Brielle is van alles te zien en te beleven. Zo kun je meegaan met de mini StoryTrail van Stadsavonturen, waarbij verteller Fransiscus uit de doeken zal doen hoe het ook alweer zat met die datum 1 april.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Brielle wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten voor de Storytrail op https://storytrail.nl/stadswandeling-brielle/
Open StoryTrail Planning:

STORYTRAIL DEN HAAG - Stadsavonturen
Den Haag is de regeringszetel van ons land. De graven van Holland hebben daar -letterlijk- de eerste steen voor laten leggen, halverwege de 13e eeuw. De omliggende Hollandse steden waren kennelijk jaloers, want ze hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat Den Haag geen vestingstad werd; geen stadsrechten kreeg. Toch wordt Den Haag een stad genoemd en is het zelfs de op twee na grootste gemeente van ons land. En waar een landsbestuur zetelt, daar zijn ook intriges. Mensen met een eigen agenda. Mensen die grote lof krijgen toegezwaaid, maar die men opeens medogenloos kan laten vallen. En het waren niet enkel mannen die de geschiedenis van 's-Gravenhage schreven, het waren zeker ook vrouwen die Den Haag kleur gaven.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Den Haag wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten voor de Storytrail op https://storytrail.nl/stadswandeling/den-haag/
Open StoryTrail Planning:

STORYTRAIL ENKHUIZEN - Stadsavonturen
Enkhuizen werd in de 16e en 17e eeuw 'Meester van de Zuiderzee' genoemd. Er woonden enorm nieuwsgierige mensen. Er kwamen berooide mensen die hoopten daar een beter bestaan op te kunnen bouwen. Het was de woonplaats van de vermaarde stadsdokter Paludanus, met zijn wijd en zijd bekende rariteitenkabinet. In Enkhuizen was een van de zes Kamers van de VOC gevestigd. De StoryTrail Enkhuizen is een stadswandeling met verhalen over kleine mensen en grote mensen, listige mensen en onbevangen mensen, tegen het prachtige decor van deze historische stad.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Enkhuizen wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-enkhuizen/
Open StoryTrail Planning:

STORYTRAIL HAARLEM - Stadsavonturen
Wandelen door Haarlem. Genieten van de aanblik van de stad en van verhalen over haar inwoners. De StoryTrail stadswandeling Haarlem vertelt over de roemruchte graven van Holland, de Haarlemse drukker Lautje, de opstand tegen Spanje, een populaire Haarlemmer met een bedenkelijke reputatie en meer.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Haarlem wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-haarlem/
Open StoryTrail Planning:
Zo 2 oktober, 14:00 uur
Zo 6 november, 14:00 uur

STORYTRAIL HET HUYS TEN DONCK - Stadsavonturen
In Ridderkerk staat Het Huys ten Donck, buitenplaats van de familie Groeninx van Zoelen. De enige buitenplaats nog in de regio Rotterdam. De familie bewoont het al meer dan drie eeuwen en heeft veel bewaard. Stadsavonturen mocht hun familiegeschiedenis inzien.
Ga mee op StoryTrail en maak kennis met Cornelis Groeninx die trouwt met Catharina van Zoelen. Een bekwaam man, maar ook opvliegend van aard. Leer de passie kennen van Otto Paulus voor Den Donck, zijn familie en het personeel. Er zijn zoveel verhalen en anekdotes en er is zoveel te zien in het Engelse landschapspark en Donckse bos.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Leiden wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op https://storytrail.nl/wandeling/huys-ten-donck/
Open StoryTrail Planning:

STORYTRAIL LEIDEN - Stadsavonturen
In de lente van 1574 arriveert een grote Spaanse legermacht voor de poorten van de stad Leiden. Het moet de stad tot de orde roepen en terugbrengen in het gareel, omdat Leiden de kant van de opstandige Willem van Oranje heeft gekozen. Maar Leiden houdt de poorten stevig op slot. De StoryTrail stadswandeling Leiden komt de stad wel binnen en vertelt hoe de gewone burger het beleg het hoofd probeert te bieden en van de dilemma's waar de burgemeester van de stad en de commandant van de Spanjaarden mee te kampen hebben.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Leiden wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-leiden/
Open StoryTrail Planning:
Ma 26 december, 2e kerstdag, 14:00 uur

STORYTRAIL SOESTERBERG - Stadsavonturen
Vliegbasis Soesterberg. Ooit ten strengste verboden voor iedereen, tenzij je op de basis werkte. Bakermat van de Nederlandse luchtvaart. Ten tijde van de Koude Oorlog was het de standplaats van het Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron, bijgenaamd 'Wolfhounds'. Nu bevindt zich op de basis het Nationaal Militair Museum en kun je heerlijk fietsen en wandelen in de prachtige natuur. Als je meegaat met Stadsavonturen voel je echter nog de spanning en rillingen van de Koude Oorlog. Waarom zat de Amerikaanse luchtmacht daar, wie had ze gevraagd? Wat ging er bijna mis in 1989? Trek je outdoor wandelschoenen aan en ga mee op een 'highly classified' avontuur.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Soesterberg wilt beleven, kan dat ook. Ga naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl
Open StoryTrail Planning:

agenda

Contact

info@franslimburg.nl
06 533 90 170