november 2021: Fanfare De Vooruitgang Stiphout
concert Tussen Hoop en Vrees m.m.v. verteller Frans Limburg
De muziekkeuze en het thema werden eind 2019 bedacht en uitgewerkt. Wie had kunnen bedenken dat het thema het afgelopen anderhalf jaar door velen zo werkelijk gevoeld zou worden? Eén van de stukken is De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis, in 2013 uitgevoerd door het Gelders Fanfare Orkest en Frans Limburg op het WMC Kerkrade. Nu is het Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout (Helmond) o.l.v. Frenk Rouschop die dit ijselijke avontuur uitvoert en is Frans opnieuw de verteller.
za 6 november: Het Klooster, Park 1  5671GA Nuenen
Aanvang: 20:00u
zo 7 november: Concertzaal Tilburg, Kloosterstraat 1  5038VN Tilburg
Aanvang: 14:30u

november 2021: Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Well
m.m.v. verteller Frans Limburg

Dit concert is de première van Harrie Janssens nieuwe compositie The Wild Hare, met tekst van Frans Limburg. Het concert was oorspronkelijk gepland op 2 mei 2019, samen met de presentatie van een boek over de oorlog, bevrijding en wederopbouw van Well, Slijkwell en Wellseind. Harrie Janssen componeerde het stuk in opdracht van OBK Well, waar hij zelf dirigent van is. Het is een verhaal over WOII en een Amerikaanse bommenwerper die, terugkerend van een missie in Duitsland, neerstort nabij Well.
do 25 november
vr 26 november

december 2021: Muziekvereniging Wilhelmina Numansdorp
Winteravondconcert m.m.v. verteller Frans Limburg en Digitalvecto
In 2019 vertolkten we het Dickens verhaal A Christmas Carol. In 2020 gooide corona roet in ieders eten. Dit jaar hoopt muziekverening Wilhelmina o.l.v. Martijn Krijnen de jaarlijkse traditie van het Winteravondconcert weer op te kunnen pakken. Dit keer met het verhaal De Polar Express, de animatiefilm uit 2004 waar Frans Limburg voor de Nederlandstalige versie de hoofdrol insprak. De vj's Luuk Smeulders en Cas van Rijssel creëren de beelden tijdens de uitvoering.
za 18 december: Sporthal Cromstrijer, Buttervliet 3  3281LK Numandsdorp.
Aanvang: 20:00u

september 2022: Concert op de Alblas
In navolging van de succesvolle eerste editie in 2018, zou er in 2020 weer een Concert op de Alblas in de openlucht worden gehouden. Maar gezien alle corona ellende werd vrij snel besloten het concert een jaar uit te stellen om alles goed en correct georganiseerd te krijgen. Met medewerking van Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria o.l.v. Jurgen Nab en … (nadere informatie volgt). Frans Limburg is ook deze editie de presentator.
Het concert is gratis.
.. september: Ponton op de Alblas. Aanvang: 19:00u

STORYTRAIL BRIELLE - Stadsavonturen
De gebroeders Johan en Cornelis de Witt zijn iconen van de Gouden Eeuw. In 2019 was er in het Historisch Museum Den Briel een tentoonstelling over hen, met als pronkstuk een gouden beker die het museum in bruikleen kreeg van het Louvre in Parijs. Wat is hun link met Brielle? Stadsavonturen dook op verzoek van het museum in het bewogen leven van de broers. Beleef de verhalen die je van de rechtszaal, zo op volle zee doen belanden en in hoge Haagse kringen. Maar pas op, het verhaal eindigt in het Rampjaar 1672…
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Brielle wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten voor de Storytrail op https://storytrail.nl/stadswandeling-brielle/
StoryTrail Open Planning:

STORYTRAIL ENKHUIZEN - Stadsavonturen
Enkhuizen werd in de 16e en 17e eeuw 'Meester van de Zuiderzee' genoemd. Er woonden enorm nieuwsgierige mensen. Er kwamen berooide mensen die hoopten daar een beter bestaan op te kunnen bouwen. Het was de woonplaats van de vermaarde stadsdokter Paludanus, met zijn wijd en zijd bekende rariteitenkabinet. In Enkhuizen was een van de zes Kamers van de VOC gevestigd. De StoryTrail Enkhuizen is een stadswandeling met verhalen over kleine mensen en grote mensen, listige mensen en onbevangen mensen, tegen het prachtige decor van deze historische stad.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Enkhuizen wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-enkhuizen/
StoryTrail Open Planning:
zo 19 september, om 14:00 uur
zo 3 oktober, om 14:00 uur

STORYTRAIL HAARLEM - Stadsavonturen
Wandelen door Haarlem. Genieten van de aanblik van de stad en van verhalen over haar inwoners. De StoryTrail stadswandeling Haarlem vertelt over de roemruchte graven van Holland, de Haarlemse drukker Lautje, de opstand tegen Spanje, een populaire Haarlemmer met een bedenkelijke reputatie en meer.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Haarlem wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-haarlem/
StoryTrail Open Planning:
zo 26 september, om 14:00 uur
zo 31 oktober, om 14:00 uur
zo 21 november, om 14:00 uur
zo 26 december, om 14:00 uur (2e kerstdag)

STORYTRAIL HET HUYS TEN DONCK - Stadsavonturen
Donckse Tour du Parc, 12 september
In Ridderkerk staat Het Huys ten Donck, buitenplaats van de familie Groeninx van Zoelen. De enige buitenplaats nog in de regio Rotterdam. De familie bewoont het al meer dan drie eeuwen en heeft veel bewaard. Stadsavonturen mocht hun familiegeschiedenis inzien.
Ga mee op StoryTrail en maak kennis met Cornelis Groeninx die trouwt met Catharina van Zoelen. Een bekwaam man, maar ook opvliegend van aard. Leer de passie kennen van Otto Paulus voor Den Donck, zijn familie en het personeel. Er zijn zoveel verhalen en anekdotes en er is zoveel te zien in het Engelse landschapspark en Donckse bos.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Leiden wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op https://storytrail.nl/wandeling/huys-ten-donck/
StoryTrail Open Planning:

STORYTRAIL LEIDEN - Stadsavonturen
In de lente van 1574 arriveert een grote Spaanse legermacht voor de poorten van de stad Leiden. Het moet de stad tot de orde roepen en terugbrengen in het gareel, omdat Leiden de kant van de opstandige Willem van Oranje heeft gekozen. Maar Leiden houdt de poorten stevig op slot. De StoryTrail stadswandeling Leiden komt de stad wel binnen en vertelt hoe de gewone burger het beleg het hoofd probeert te bieden en van de dilemma's waar de burgemeester van de stad en de commandant van de Spanjaarden mee te kampen hebben.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Leiden wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl/stadswandeling-leiden/
StoryTrail Open Planning:
zo 10 oktober, om 14:00 uur
zo 14 november, om 14:00 uur
zo 5 december, om 14:00 uur
zo 9 januari 2022, om 14:00 uur

STORYTRAIL SOESTERBERG - Stadsavonturen
Vliegbasis Soesterberg. Ooit ten strengste verboden voor iedereen, tenzij je op de basis werkte. Bakermat van de Nederlandse luchtvaart. Ten tijde van de Koude Oorlog was het de standplaats van het Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron, bijgenaamd 'Wolfhounds'. Nu bevindt zich op de basis het Nationaal Militair Museum en kun je heerlijk fietsen en wandelen in de prachtige natuur. Als je meegaat met Stadsavonturen voel je echter nog de spanning en rillingen van de Koude Oorlog. Waarom zat de Amerikaanse luchtmacht daar, wie had ze gevraagd? Wat ging er bijna mis in 1989? Trek je outdoor wandelschoenen aan en ga mee op een 'highly classified' avontuur.
De onderstaande data zijn open inschrijvingen waarvoor je kaarten kunt bestellen. Als je met een gezelschap op een zelfgekozen datum de StoryTrail Soesterberg wilt beleven, kan dat ook. Ga dan naar onderstaande site en klik op 'Groepen'.
Reserveer kaarten op http://storytrail.nl
StoryTrail Open Planning:
zo 17 oktober, om 14:00 uur
za 23 oktober, om 17:00 uur